NTi Audio TalkBox

TalkBox on puuttuva lenkki täydelliseen puheen ymmärrettävyyden mittaukseen. Uusimpien eurooppalaisten turvallisuusstandardien mukaan on puheen ymmärrettävyys mitattava kaikkialla missä suuri joukko ihmisiä voi kokoontua (esim. stadionit, juna-asemat, lentokentät). Esim. tulipalon sattuessa on äärimmäisen tärkeää että kuulutusjärjestelmä pystyy ymmärrettävästi antamaan evakuointiohjeet.

TalkBox yksinkertaistaa STI-PA mittauksissa tarvittavan äänilähteen syöttämistä, sillä se sisältää vakioidut äänenkaltaiset akustiset signaalit simuloiden ihmispuhujaa IEC 60268-16 standardin mukaisesti. Lisäksi signaalit ovat hollantilaisen TNO luokituslaitoksen vaatimusten mukaisia ja sen hyväksymiä.

Mitoiltaan TalkBoxin mukailee ihmispäätä ja toistaa STI-PA testisignaalit sisäisen generaattorinsa ja kaiuttimensa avulla tarkasti oikealla näytteytysnopeudella.

Koska mittauksissa vaaditaan ±1 dB:n kokonaistarkkuutta, säädetään ja kalibroidaan jokainen TalkBox jo tehtaalla. Säteilyominaisuudet ovat ITU-T P.51:n mukaiset.

Kaiutin voidaan vaimentaa ulkoisella kauko-ohjaimella. STI-PA signaalien lisäksi TalkBoxista saadaan XLR-lähdöstä viiveen mittaamiseen tarvittava signaali (Chirp), kaiuttimien polariteetin mittaussignaali sekä valkoinen ja vaaleanpunainen kohina. Kierre mikrofonipidikkeelle sekä kantolaukku täydentävät TalkBoxin käytettävyyttä.

Liitetiedostot:

  • Erittäin tasainen ±1 dB taajusvaste 100 Hz – 10 kHz
  • Kalibroitu lähtötaso
  • Erittäin matala pohjakohina