NTi Audio XL2

XL2 on korkeatasoinen audio- ja akustiikka-analysaattori sisältäen laajimmillaan mittaussovellukset äänen, live- ja studioasennuksien ja ympäristön äänen ja melun sekä puheen ymmärrettävyyden mittaamiseen. Kattavien analysointitoimintojen lisäksi laitteen käyttö on helppoa intuitiivisen käyttöjärjestelmän ansiosta.
XL2:ssä yhdistyy aikaisempien mallien ML1 (Minilyzer) ja AL1 (Acoustilyzer) ominaisuudet. Käyttöjännitteensä laite saa joko mukana tulevista, vaihdettavista Li-Po akuista, tavallisista pattereista tai lisävarusteena saatavasta verkkolaitteesta.
Mittaustiedot voidaan siirtää USB liitännän, ohjelmoitavan I/O:n tai lisävarusteena saatavan langattoman PC liitännän kautta. Balansoitu XLR tulo sisältää TEDS anturitunnistuksen joka tunnistaa käytettävän NTi mikrofonin tyypin ja tarkkuuden mahdollistaen nopeamman käyttöönoton ja virheettömät mittaukset.
Äänitasomittaukset sisältävät taajuuspainotukset A, C ja Z sekä aikapainotukset F, S, I, Peak, leq, E ja EQ. Sisäisen reaaliaikakellon avulla mittaukset voidaan suorittaa jatkuvana mittauksena, kertamittauksena tai toistuvana ajastinmittauksena. Mittaustarkkuus on luokka 1 tai luokka 2 mukainen käytettävästä mikrofonista riippuen. Kaikki mittaustiedot voidaan tallentaa mukana toimitettavalle 4 GB:n SD muistikortille.
Audioanalysaattoriosa sisältää balansoidun XLR tulon ja balansoimattoman RCA tulon sekä särön (THD+N), tason ja taajuuden yhtäaikaisen näytön. Taso voidaan mitata alueella -115 dBu – +30 dBu.
Muita mittausmuotoja ovat reaaliaikainen FFT analyysi, jälkikaiunta-aikamittaus sekä viiveajan mittaus.
Lisävarusteena XL2:een on saatavissa puheen ymmärrettävyyden mittaus (STI-PA) joka mahdollistaa puheenymmärrettävyysindeksin mittauksen tyypillisesti noin 15 sekunnissa. Kerta-arvojen STI tai CIS lisäksi saadaan yksityiskohtaisemmat tiedot modulaatioindekseistä sekä eri kaistojen tulokset. STI-PA mittaus sisältää standardin 2003 IEC 60268-16 mukaisen amplitudipainotuksen. Mitattuja tuloksia voidaan verrata aikaisemmin saatuihin taustakohinan spektreihin automaattisella STI-arvojen uudelleenlaskennalla.
Liitetiedostot:
  • Sound Level Meter
  • Spectrum Analyzer
  • STIPA Analyzer
  • Audio Analyzer
  • Vibration Meter